Maria Sjögren – Legitimerad sjukgymnast, ergonom, pilatesinstruktör

  Är du musiker och vill komma tillrätta med smärta, värk eller muskelspänningar eller känner du att du hindras av nervositet, stress eller oro?

  Jag är utbildad leg sjukgymnast sedan 1996 med flertal vidareutbildningar inom fysiska och mentala metoder och övningsformer. Jag är även riksspelman på fiol och har genom åren varit med i flera grupper och konstellationer. Det var när att jag själv drabbades av obehaglig scenskräck och stråkdarr som jag började sökandet efter mer specifik kunskap inom musikergonomi, nervositet och prestation. Idag brinner jag för att hjälpa andra musiker att hitta sin optimala balans i kroppen och i musicerandet.

  En konsultation hos mig innebär att vi jobbar med de verktyg, samtal, träning eller manuell behandling som just du behöver för att komma vidare och nå dina mål och ditt välmående. Ofta jobbar vi även konkret med instrumentet.

  Jag finns i Stockholm men kan också jobba via videolänk.
  Här är mina utbildningar som jag har i verktygslådan, men viktigast är de erfarenheter och all den kunskap jag fått genom alla musiker och grupper jag fått möta och stödja under åren, Leg sjukgymnast, Ergonom- utbildning, Basal Kroppskännedomsutbildning, Pilates-instruktör, Smärtskolan- ledarutbildning, Frigörande dans och Mindfulness- instruktör, Musikergonomi, Optimum-instruktör, Optimum mind- coach.

  Kurs i musiker-ergonomi:
  En kurs som bygger på de erfarenheter och den kunskap som jag sett varit till hjälp för de musiker jag mött genom åren. Kursen är både för dig som vill jobba förebyggande och få mer frihet i spelet och för dig som vill jobba med en specifik smärtproblematik.

  Kursen är uppdelad i 4 tillfällen och vi kommer att jobba med både teori och övningar:
  1. Kroppens stabilitet och naturliga balans. Teori och övningar för att känna lätthet och besvärsfrihet i både sittande och stående med instrumentet.
  2. Nacke och skuldra. Hur du kan få optimal funktion i området som många musiker känner stelhet, besvär eller smärta i.
  3. Hur kroppens stabilitet och skulderfunktionen kan ge stöd och frihet till arm och hand när du spelar samt specifika handövningar.
  4. Mental närvaro, andning, flow. Hur du kan påverka känslor som stress, oro, nervositet och prestation.
  Kontakta Maria Sjögren för frågor eller anmälan. 

  Kontaktuppgifter

  Maria Sjögren

  Maria Sjögren

  Legitimerad sjukgymnast, ergonom, pilatesinstruktör E-post:  
  Telefon: 0728-88 45 48

   

  Karin Engquist
  Artist- & Musikerhälsan
  Östra Rönneholmsvägen 9B
  211 47 Malmö
  Telefon: 0708-67 06 47

  Kontaktuppgifter till de olika teamen och dess medarbetare →

  Följ oss på Facebook!

  © Artist- & Musikerhälsan 2024